Vårt senter


Litt om oss

Johan Nystrøm

Johan Nystrøm er massør og ryggterapeut. Han er bror til Per Nystrøm som stiftet Wing Treningssenter i 1991
JOHAN NYSTRØM - FYSIOTERAPEUT

Johan Nystrøm var med og startet den gang Wing Treningssenter i 1991. Han driver Trondheim Rygg- og Massasjecentrum som holder til i våre lokaler på Sluppen.

Nicklas Kleveland

Ansvarlig Personlig Trener Nidarø Treningssenter Trondheim Nicklas Kleveland
NICKLAS KLEVELAND - PERSONLIG TRENER

Nicklas Kleveland er utdannet Personlig Trener og Kostholdveilder samt Coach fra Akademiet for Personlig Trener.

Einar B. Gilberg

Daglig leder og hovedeier av Nidarø Treningssenter har trent på senteret siden 1993
EINAR B. GILBERG - AUT.INSTRUKTØR OG EIER

Einar B. Gilberg er eier og er autorisert instruktør fra Norges Helsestudioforbund. Har spesialkompetanse i styrkeløft fra en lang aktiv karriere.

VÅR HISTORIE

Trondheims nest eldste

I 1991 tok Per Nystrøm, tilknyttet håndballklubben Wing, over et lokale i datidens Nidarøhallen. Dette var et tilfluktsrom hvor noen styrkeapparater var plassert noenlunde tilfeldig. Med hjelp av sin bror, Johan Nystrøm som var arkitekt, bygde de treningssenteret som fikk navnet Wing Treningssenter. 

Johan Nystrøm måtte på samme tidspunkt,  pga. sykdom, gjøre et karriereskifte og utdannet seg til fysioterapeut. Han etablerte Trondheim Rygg- og Massasjecentrum som fikk behandlingrom inne i lokalet til treningssenteret.  Han ble også autorisert instruktør for treningssenter gjennom Norges Helsestudioforbund og praktiserte som treningsveileder for mange hundre kunder som strømmet til hos byens nye treningssenter. 

I 1993 startet en ung gutt å trene ved senteret. Han ble fort veldig ivrig og entusiasmen ble lagt merke til av alle som trente på senteret. I 1996 hadde senteret behov for en vikar og en av de ansatte, André Eide, spurte gutten som nå var blitt 19 år om han ønsket å jobbe litt i resepsjonen samt ta noen instruksjonstimer med nye kunder. Gutten nølte ikke med å svare ja. 

Per Nystrøm fikk senere diagnosen kreft og måtte dessverre bøte med livet i år 2000. Det etablerte treningssenteret ble da solgt til Bjørn Tore Solem, som var hovedinstruktør ved senteret, samt allerede nevnte André Eide. Sistnevnte solgte seg imidlertid ut allerede i 2001 slik at Solem ble eneste eier. Med nye eiere så skiftet treningssenteret navn til dagens navn, Nidarø Treningssenter.

Som småbarnsfar så ble det å drifte et treningssenter alene en ugunstig jobb å ha, så Bjørn Tore spurte den ivrige gutten om han ønsket å ta over treningssenteret. Gutten var fortsatt ivrig og så ikke for seg noen annen vei i livet enn å eie og drifte treningssenter. I 2003 ble overtakelsen offisiell. Gutten het Einar B. Gilberg og er dagens eier.

Å drifte et treningssenter er ikke noe som går av seg selv, men Gilberg var uerfaren og driften gikk dårlig. Så dårlig at medlemstallet var halvert 5-6 år senere da et medlem ved navn Jan Erik Wiedemann tilbød veiledning og råd. Han var håndballtrener og motivatør med store visjoner. Og med hjelp av han så snudde treningssenteret trenden – medlemstallet økte drastisk hånd i hånd med store nye investeringer. 

Resultatet ble at ny avdeling på Selsbakk ble etablert i 2011 og enda en ny avdeling ble opprettet i 2013 på Lade. Avdelingen i det som nå het Trondheim Spektrum hadde alltid vært avhengige av den store hallens åpningstider. De to nye avdelingene var døgnåpne og ga mer fleksibilitet for eksisterende medlemmer samt at konseptet ble mer attraktivt for nye medlemmer. 

Avdelingen på Lade hadde étt stort problem, det var dårlig isolerte lokaler og oljefyring, som var forespeilet som oppvarmingskilde, ble ulovlig. Varmepumpene som ble kjøpt inn klarte ikke å holde lokalet varmt om vinteren, så senteret som var meget populært om sommeren ble offer for mange utmeldinger vinterstid. Etter kun 4 år fikk vi beskjed, med 4 måneders varsel, at hele bygget skulle rives. Dette kom som et sjokk, men samtidig betød det at hovedsenteret i Spektrum ble enda bedre utstyrt. 

I samme periode begynte imidlertid Veidekke rehabilitering og utbygging av omdiskuterte «monsterhallen» Trondheim Spektrum. Vi hadde blitt forespeilet nye lokaler i hallen, men ble senere fortalt at vi skulle få være der vi allerede var. Samtidig med riving og påfølgende bygging av hall så begynte Trondheim Kommune med omfattende graving i Klostergata, noe som gjorde at tilgjengeligheten til avdelingen også ble dårlig. Og når kundene først kom fram så kunne det være en labyrint de måtte igjennom for å komme til treningssalen vår. Medlemstallet gikk ned, men vi satt på gullbilletten som eneste treningssenter i den store nye hallen. En potensiell gullgruve. 

Trondheim Spektrum hadde selvsagt budsjettert utbyggingen helt feil og kom i økonomiske problemer. Politikerne i Trondheim Kommune hadde nesten ikke noe annet valg enn å hjelpe med ekstraordinære tilskudd, men betingelsen var at Spektrum ryddet opp i rotet. Ny direktør ble ansatt og det ble store endringer der Spektrum nedbemannet kraftig, nesten alle mistet jobben, og kort tid etterpå fikk Nidarø Treningssenter skriftlig oppsigelse. Ingen forvarsler eller indikasjoner – 3 måneders oppsigelse etter 28 år som leietaker fordi lokalet skulle brukes som lager…

Kort tid før oppsigelsen begynte Nicklas Kleveland å jobbe hos Nidarø Treningssenter. Han hadde tidligere trent hos oss på vår avdeling på Selsbakk og ønsket å praktisere hos akkurat oss i forbindelse med sitt studium på Personlig Trener og Kostholdsveileder ved Akademiet for Personlig Trening. 

Personlig Trener Nicklas Kleveland og eier Einar B. Gilberg tilbrakte mye tid for å se etter nye lokaler til Nidarø Treningssenter. Sammen fant vi lokaler i den gamle Postterminalen i Sluppenvegen 14. Oppussing ble gjort sammen med gamlefar Einar John Gilberg, som også hadde bidratt mye både til avdelingen på Selsbakk og Lade tidligere. 

7.september 2019 åpnet vi vår nye hovedavdeling på Sluppen! Dette lokalet har alt vi noengang har ønsket oss og tilbakemeldingene fra både eksisterende og nye kunder har vært fantastiske. 

Johan Nystrøm er fortsatt med oss som fysioterapeut og idrettsmassør mens Nicklas Kleveland har klart å opparbeide seg til en meget populær Personlig Trener og Kostholdsveileder. 

Anbefaler alle å besøke oss for å bli endel av vår historie. Vi er mer enn et ordinært treningssenter.

Vi er Nidarø Treningssenter.

 

Erfaring

Vi har stor erfaring med alle type mennesker og vi har stor egenerfaring fra trening og konkurranser.

Kompetanse

Erfaring og kompetanse går ofte hånd i hånd, men vi har også formell utdannelse innen våre fag.

Trygghet

Du blir godt tatt vare på hos oss. For oss er hver enkelt medlem endel av vår familie. Vi ønsker at du skal føle det og være stolt av å være endel av oss.